inghetata cu sare de mare

Inghetata cu fulgi de sare

Pentru ca ne plac gusturile aparte si preparatele usor de facut, sunt intotdeauna in cautarea de retete inedite care sa ne stimuleze papilele gustative.
Findca vara se apropie si afara este tot mai cald, de data aceasta am ales sa facem o reteta de de inghetata inedita – Inghetata cu fulgi de sare.
Aveti mai jos ingredientele si modul de preparare pe care si noi l-am urmat intocmai si ne-am bucurat de gustul desavarsit al acestei inghetate altfel.

Ingrediente:
100 g ciocolata buna (minim 70% cacao)
175 ml lapte condensat indulcit
300 g smantana dulce (minim 30% grasime)
2 linguri cacao

Ciocolata se topeste intr-o baie de abur, dupa care se amesteca bine si se lasa la racit cat vor fi pregatite celelalte ingrediente.
Laptele condensat cu smantana si cacaoa se omogenizeaza dupa care se bat ( mixer, robot sau tel) pana ce se umfla – precum frisca. Se adauga ciocolata topita incet si se omogenizeaza.
Se pune in recipiente acoperite la congelator pentru cateva ore.

Se serveste pe sezlong, la soare, ornata cu cateva picaturi de ulei de masline si cativa fulgi de sare de mare.