30 May Cartofi noi cu sare afumata si ierburi de Provence – la cuptor
De aceasta data am incercat si o reteta clasica de cartofi la cuptor careia i-am adaugat un element surpriza – sarea afumata, plus nelipsitele ierburi de provence, pentru a le da o sa o aroma desavarsita.
Ingrediente:
1kg cartofi noi ( dimensiune medie spre mica)
50g ulei de masline – app 4 linguri
1 lingurita ierburi de provence
½ lingurita sare afumata
½ lingurita usturoi granulat ( puteti folosi, 2 graunte pisate sau chiar si usturoi verde tocat marunt)
Cartofii cu coaja se spala si se fierb aproximativ 20 minute ( nu trebuie fierti de tot si nu se vor clati cu apa rece).
Apoi se trec intr-o tava si se ung cu uleiul de masline apoi se presara ingredientele uscate dupa care se amesteca usor pentru a nu le rupe coaja.
Se tin la cuptor aproximativ 40 de minute.
Se servesc calzi simpli sau ca garnitura la diferite tipuri de carne, cu salata din rosii cu frunze spanac verde asezonata cu ulei de masline, otet balzamic si mix de sare de himalaya si piper.