brownie cu fulgi de sare

Brownie cu fulgi de sare de mare

Iata aici inca o reteta al carei gust m-a fascinat de la prima muscatura, mixul aromei de cacao si sare se simte ca o explozie de artificii in zeci de culori.

Ingrediente:

360 gr ciocolata neagra

250 gr unt

200 gr zahar brun

300 gr zahar

6  oua

140 gr faina

50 gr cacao

15 gr fulgi de sare de mare

 

Mai intai punem untul la caramelizat, intr-o craticioara la foc mic, se amesteca usor pana nu mai bolboroseste, dupa care se lasa la racit maxim 10 minute.

Se adauga apoi ciocolata si se incorporeaza usor pana devine o pasta omogena.

Oualele si zaharul se amesteca intr-un recipient cu un tel, pana cand zaharul se dizolva partial, apoi se incorporeaza tot cu telul pasta din unt si cacao – pana se omogenizeaza.

Se adauga cacaua si faina  ( de preferat cernute pentru a nu face cocoloase).

La final adaugam fulgii de sare de mare – ori incorporam usor in compozitie ori presaram peste compozitia pusa in tava.

Tava se tapeteaza cu folie de aluminiu sau foaie de copt iar cuptorul se regleaza la 170 Grade pe functia de ventilatie. Prajitura se tine la cuptor aproximativ 25 de minute.

Se lasa la racit se taie si se serveste cu o  limonada cu menta si gheata.